RYBACIE ŠALÁTY
pripravujeme ako samostatné predjedlá prípadne ako doplnok k jedlu. Uchovávame ich kratšiu dobu v sklenených nádobách v chladničke, pri styku s kovom získa šalát nepríjemnú pachuť. Šaláty neuchovávame v mrazničke, zamrznutím strácajú svoju typickú chuť.
STUDENÁ KUCHYŇA
Výrobky studenej kuchyne podávame ako studené predjedlo, alebo ako samostatný pokrm – desiata, olovrant alebo ako hlavné jedlo.
Studené pokrmy môžeme podávať po väčšom časovom odstupe od ich prípravy. Zeleninu a ovocie použijeme v pôvodnom surovom stave, čím zachováme ich biologickú hodnotu (zeleninové šaláty, ovocné šaláty, prílohy, dekoračné doplnky ...)
Pokrm je možné podávať v ktoromkoľvek dennom čase, pričom dobre vyhovujú individuálnym chutiam a želaniam.
Nahrádzanie niektorých zdanlivo menej dôležitých surovín inými, prípadne vynechanie niektorého základného druhu, nedodržanie postupu prípravy nepriaznivo ovplyvní kvalitu. ....... ďalej »
|