logo PRK
RYBACIA KUCHYŇA

Národné kuchyne RAKÚSKO

♥♥♥



KAPOR PO RAKÚSKY


SUROVINY :

- Kapor 1 kg
- 6 „očiek“ sardely
- 100 g anglickej slaniny
- 200 g sladkej smotany
- olej alebo masť 50 g
- 35 g cibule
- 10 g sladkej červenej mletej papriky
- 50 g rajčinového pretlaku
- mleté korenie, soľ


POSTUP :

• Filé kapra s kožou rozdelíme na kúsky. Do každého urobíme zárezy na vzdialenosť 1-1,5 cm a do každého vložíme „očko“ sardely. Ryby osolíme, okoreníme, smažíme v rozpálenom tuku alebo masti.

• Na jemno narezanú anglickú slaninu posmažíme, pridáme nadrobno narezanú a smaženú cibuľu, korenie, rajčinový pretlak, prilejeme smotanu a privedieme do varu. Rybu polejeme pripravenou omáčkou a necháme zasušiť v horúcej rúre pri miernej teplote.