KAPOR PO RAKÚSKY
SUROVINY :- Kapor 1 kg - 6 „očiek“ sardely - 100 g anglickej slaniny - 200 g sladkej smotany - olej alebo masť 50 g - 35 g cibule - 10 g sladkej červenej mletej papriky - 50 g rajčinového pretlaku - mleté korenie, soľ
POSTUP :• Filé kapra s kožou rozdelíme na kúsky. Do každého urobíme zárezy na vzdialenosť 1-1,5 cm a do každého vložíme „očko“ sardely. Ryby osolíme, okoreníme, smažíme v rozpálenom tuku alebo masti.
• Na jemno narezanú anglickú slaninu posmažíme, pridáme nadrobno narezanú a smaženú cibuľu, korenie, rajčinový pretlak, prilejeme smotanu a privedieme do varu. Rybu polejeme pripravenou omáčkou a necháme zasušiť v horúcej rúre pri miernej teplote.
|