logo PRK
RYBACIA KUCHYŇA

Národné kuchyne ARGENTÍNA

♥♥♥



ZUBÁČ V OMÁČKE


SUROVINY :

- 200 g filé zubáča
- 50 g špargle
- 150 g očistenej slávky jedlej
- 2 zväzky petržlenu (okolo 50g)
- vňať bazalky
- 100 g bešamelovej omáčky
- 30 ml bieleho vína
- 1 strúčik cesnaku, biele korenie - podľa chuti
- 1 citrón
- 50 ml sladkej smotany
- 50 ml rybacieho vývaru
- 30 g múky
- 50 g oleja


POSTUP :

• Filé rozrežeme na 3 časti, vyváľame v múke, okoreníme a opečieme na panvici. Prilejeme víno a zapečieme v rúre.

Špargľu uvaríme, oblejeme studenou vodou, znovu položíme do vriacej vody na 20 sekúnd.

Rozdrobíme bazalku, petržlenovú vňať, rozdrvíme cesnak, zalejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Doplníme bešamelom, pridáme smotanu, na horúcej panvici všetko premiešame s rybací vývarom.

Rybu preložíme na misu, polejeme omáčkou, ozdobíme slávkou jedlou , špargľou a zelenou vňaťou.



Ostrá omáčka SALSA


SUROVINY :

- 200 g masla
- 200g kečupu
- 2 lyžičky vorčestrovej omáčky
- ¼ cibule
- 2 lyžičky octu Balzamiko
- 1 čajová lyžička cesnakovej soli
- 4 čajové lyžičky čili omáčky
- 100 ml brandy


POSTUP :

• Maslo rozpustíme v rajnici, pridáme kečup, vorčestrovu omáčku, nadrobno nakrájanú cibuľu, ocot, cesnakovú soľ a čili omáčku.

Prehrejeme po dobu 5 minút a potom pridáme brendy, premiešavame a povaríme na miernom ohni asi 3 minúty, odložíme a dáme vychladnúť.