ZUBÁČ V OMÁČKE
SUROVINY :- 200 g filé zubáča - 50 g špargle - 150 g očistenej slávky jedlej - 2 zväzky petržlenu (okolo 50g) - vňať bazalky - 100 g bešamelovej omáčky - 30 ml bieleho vína - 1 strúčik cesnaku, biele korenie - podľa chuti - 1 citrón - 50 ml sladkej smotany - 50 ml rybacieho vývaru - 30 g múky - 50 g oleja
POSTUP :• Filé rozrežeme na 3 časti, vyváľame v múke, okoreníme a opečieme na panvici. Prilejeme víno a zapečieme v rúre.Špargľu uvaríme, oblejeme studenou vodou, znovu položíme do vriacej vody na 20 sekúnd. Rozdrobíme bazalku, petržlenovú vňať, rozdrvíme cesnak, zalejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Doplníme bešamelom, pridáme smotanu, na horúcej panvici všetko premiešame s rybací vývarom. Rybu preložíme na misu, polejeme omáčkou, ozdobíme slávkou jedlou , špargľou a zelenou vňaťou.
Ostrá omáčka SALSA
SUROVINY :- 200 g masla - 200g kečupu - 2 lyžičky vorčestrovej omáčky - ¼ cibule - 2 lyžičky octu Balzamiko - 1 čajová lyžička cesnakovej soli - 4 čajové lyžičky čili omáčky - 100 ml brandy
POSTUP :
• Maslo rozpustíme v rajnici, pridáme kečup, vorčestrovu omáčku, nadrobno nakrájanú cibuľu, ocot, cesnakovú soľ a čili omáčku.Prehrejeme po dobu 5 minút a potom pridáme brendy, premiešavame a povaríme na miernom ohni asi 3 minúty, odložíme a dáme vychladnúť.
|